Chestii mişto de mâncat şi de băut vara asta. Include şi vinuri

By Wednesday, July 15, 2015 7 , 19

INIŢIAL  M-AM GÂNDIT SA SCRIU TOATĂ ACEASTA POSTARE CU CAPS, ca să am un reper în timp peste câteva luni când voi încerca să demonstrez omenirii şi internetului că EU AM FOST PRIMA CARE A FĂCUT CHESTIA ASTA CU CAPSU’, dar o să trec peste şi o să consider câteva rânduri suficiente. I HIT IT FIRST, ca să se ştie.

Bun.

 

NIŞTE CHESTII DESPRE VARA ASTA

 

Multă lume spune că vara şi, în general, în viaţă, e bine să găteşti cu ingrediente de sezon, că-s mai bune, profiţi de ele la maximum şi, în general, te-ai scos. Fiindcă mie îmi e în special lene vara, îmi e lene şi să merg la piaţă să cumpăr chestii şi, de asemenea, îmi plac foarte puţine legume şi desigur tot la fel de puţine fructe. De aceea în listă există lucruri pe care poţi să le cumperi şi să le ţii pur şi simplu în frigider/bucătărie, pentru serile în care n-ai chef să găteşti reţete complicate sau vrei pur şi simplu să bei şi să citeşti şi să asculţi şlagărele mătuşii tuturor tristelor.

 

1 Tobă de curcan de la Nerva Traian

toba de curcan

Acesta este un vis cu gelatină. Teoretic, mie nu-mi place toba, dar asta e un mix de carne slabă de curcan cu o tonă de pătrunjel şi nişte legume prin el, cred că are şi hrean şi e super fresh şi BUN!!! Se produce de la piaţa Nerva Traian, prima tarabă pe dreapta.

 

2 Dulceaţă de zmeură de pădure de la Hadar Chalet

dulceata zmeura de padure

GOOD GOD. E cu bucăţi întregi de zmeură culese personal de nişte cumetre din zona Întorsurii Buzăului. Nimeni nu m-a crezut că am mâncat trei sferturi de borcan într-o dimineaţă,dar e adevărat, pentru că efectiv e cea mai bună dulceaţă pe care am avut-o în casă. Se produce doar prin comandă la fetele de la Hadar Chalet.

 

3 Cremă de biscuiţi speculoos

crema speculoos

Săptămânile trecute, nievastă-mea mi-a adus cadou un borcan din ăsta din Belgia unde s-a destrăbălat fără mine, care constă practic în speculoos (ceva biscuiţi belgieni condimentaţi cu scorţişoară, cuişoare, nucşoară, piper etc) zdrobiţi şi amestecaţi cu unt şi zahăr şi NU MAI ŞTIU EXACT CU CE, cert e că imediat ce l-am terminat m-am dus la Mega Image să îmi mai cumpăr unul (e singurul loc unde am găsit aşa ceva. Nu e la fel de bun ca ăla din Bruxelles, dar se apropie vertiginos). Goes well cu magiun de prune.

 

4 Dulceaţă de dovleac cu miere şi nuci

dulceata de dovleac

Ce îi spune numele – bucăţi moi de dovleac dulce amestecate cu miere şi bucăţi de nucă. E foarte dulce, ceea ce pe unii îi deranjează, dar pe mine ursitoarele m-au înzestrat cu capacitatea de a mânca orice chestie cu zahăr sau miere prea multă, aşa că m-am îndrăgostit. Se cumpără de la piaţa Nerva Traian, cam a cincea tarabă pe dreapta ( adică de la un domn din Teleorman cu multe borcane).

 

5 Muştar Maille cu miere

mustar maille

Îl ştiam de mult timp, dar m-am leşinat după el definitiv acum câteva zile când am fost la un curs de gătit ţinut de chef Joseph Hadad (de care îmi place foarte mult. Also, funny fact –  după trei ani de interviuri, în continuare îmi întinde mâna să facem cunoştinţă de fiecare dată când ne vedem). La cursul respectiv, Joseph a făcut un sorbet cu muştar şi ananas în care a inclus sortimentul ăsta, la care uneori mă gândesc noaptea înainte să adorm. E incredibil de bun şi se cumpără  din orice supermarket.

 

6 Salam de la Degusteria Francesca

salam degusteria francesca

Lăsaţi orice faceţi acum, puneţi-vă fundul în maşină şi mergeţi în Pipera la Degusteria Francesca pentru şeful tuturor salamurilor, pe care îl veţi mânca în întregime la volan pe drumul de întoarcere. Nu ştiu cum se numeşte, dar dacă mergeţi cu poza asta o să ştie ce să vă dea. N-aţi mai mâncat aşa ceva.

 

7 Halva de la Dulciuri Feleacul

halva feleacul

Pentru că în primul weekend în 10 ani în care am stat în cort la Vadu am mâncat halva din asta până am crăpat. E şi mai bună când stă în soare şi o aleg oricând în locul celei de susan.

 

AND NOW FOR THE ALCOHOL CHAPTER

Poate vă amintiţi cum mă dădeam eu lovită acum câteva luni că nu beau decât vinuri roşii. EI BINE, lucrurile s-au mai schimbat de atunci. Adică:

 

vinuri

8 Gramma Aligoté

Proaspăt scos din frigider, e vinul meu preferat vara asta. E fresh, puţin înţepător şi, cum aici se opresc cunoştinţele mele despre vinuri, mă opresc din vorbit. L-am descoperit într-o excursie la Iaşi la cramele Gramma, unde l-am băut direct din cisternă şi, de atunci, uşa frigiderului meu de acasă n-a mai fost la fel.

9 Byzantium Rosé de la Halewood

Vinuri albe îmi imaginam că o să mai beau, dar rosé-urile nu mi se păreau deloc sexy, până când am ajuns la o degustare de Byzantium unde era să fur toate sticlele. În continuare, e singurul rosé pe care pot să îl beau şi care îmi place de MOR.

10 Cab 12 de la Via Sandu

SO NICE!!! L-am băut prima oară când făceam documentare pentru un articol în Good Food despre Cornel Sandu, owner-ul cramei Via Sandu (DOCUMENTARE!!! Get it?!) şi mi-a plăcut aşa de mult încât mi-am făcut un mic stoc în frigider. Da, beau vinurile roşii tot reci.

 

***

Cam atât din Stupid Mansion. Dacă aveţi chestii de mâncat vara asta, sunt pe recepție şi, de asemenea, în poza de deschidere a acestui articol am un tricou foarte drăguţ pe care îl puteţi studia aici. Poza e făcută de Andreea Crăciun.

TOODLES!!!

 

 

LATER EDIT: Aici e continuarea.

19
7 Comments
  • Teodora
    July 15, 2015

    Mi-a trebuit mie sa te citesc la ora asta si acum dau ture prin casa ca mor de foame. Sper sa functioneze consolarea cu doua caise, cat timp imi imaginez ca mananc niste salam si toba ;;)

    • Oana
      July 15, 2015

      :)))) sorreh. maine e o zi buna pentru cumparaturi in acest caz

  • Lu
    July 29, 2015

    Sa vad daca am inteles bine: iei un biscuite, peste care pui niste crema de biacuiti, peste care niste magiun de prune. Repeat pana mori si ajungi in Rai?
    Caut pasta in Mega, mi-am adus aminte de recomandarea citita aici. Nu am gasit-o. Perseverez.

    • Oana
      July 30, 2015

      @lu: YES! ceva de genul. eu am luat-o de la Mega-ul de langa Biserica Armeneasca, also stiu ca mai au si in cel de la Eva din Romana.

  • Luiza
    September 15, 2016

    Pentru ca iti plac asa mult dulciurile iti recomand serbetulde trandafiri Daily https://www.cora.ro/images/products/2479070/gallery/2479070_hd_1.jpg foarte dulce si parfumat si pasta de macese http://www.carrefour-online.ro/-/media/Images/Products/5/6/9/N1_6420264100935.png care pentru mine e gustul copilariei ( bunica facea uneori o prajiturica cu crema de unt si gem de macese ) .

  • Larisa
    November 20, 2016

    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate! Altceva nu stiu sa zic acum, cred ca imi e si putin rau dupa cateva linguri de speculoos! Iti foarte multumesc pentru revelatie. Mai iau o lingura si stau pe scaun, mi-e frica sa ma ridic, cred ca ma ia ameteala…

    • Oana
      November 22, 2016

      cu placere :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *