Înghețată cu piper negru

By Thursday, May 28, 2015 9 , 15

Deși spusesem (mie îmi spusesem, nu știu dacă am apucat să vă informez și pe voi) că nu mai pun reţete pe blog*, o să mi se mai arate din când în când o postare din asta, când dau peste ceva care chiar îmi revoluţionează viaţa.

Cum e ideea de a pune piper în îngheţată, care e cel puţin genială. E important să vă abţineţi din a pune piper ca ţăranii (cum am făcut eu prima dată), că e nasol în cantitatea nepotrivită. Şi nu vă cramponaţi de mașini de îngheţată, nu e cazul să fim anal about stuff (eu nu am una, totuși reţeta asta a ieșit foarte ok.)

Reţeta e inspirată din cartea Le Pigeon, scrisă de autorii restaurantului omonim din Portland.

VOILÀ, panseluţelor:

 

Înghețată cu piper negru

15 minute, plus timpul pentru congelat (minimum 6 ore) // 7-8 porții

 

500ml de smântână pentru frișcă

500ml de lapte integral

250g de zahăr

1 linguriță sare de mare

9 gălbenușuri

4 lingurițe de piper negru proaspăt măcinat

 

1 Amestecă într-o cratiță smântâna, laptele și jumătate din cantitatea de zahăr și așaz-o la foc mediu. Încorporează sarea și piperul. lasă cratița pe foc, amestecând ocazional, până când compoziția e aproape de punctul de fierbere, dar nu dă în clocot.

2 În timp ce amestecul se încălzește, bate gălbenușurile cu restul de zahăr. Când compoziția din cratiță aproape dă în clocot, încorporează aproximativ 1 cană (250ml)din ea în gălbenușuri. Amestecând încontinuu, toarnă amestecul cu gălbenușuri peste cel din cratiță. Dă focul mic și amestecă încontinuu, până când compoziția se îngroașă și acoperă dosul unei linguri de lemn.

3 Strecoară amestecul printr-o sită fină, lasă-l să se răcească, apoi toarnă-l într-un vas bun de dat la congelator și lasă-l să înghețe timp de cel puțin 6 ore, amestecând ocazional.

 

*Plus că niciodată nu am răbdare să fac poze și styling ca lumea, cum se demonstrează în deschiderea acestui articol. Dar o să vă las o piesă mișto care să compenseze.

15
9 Comments
  • Elena
    May 28, 2015

    ba mi se pare foarte onest stylingul, fix cum merge treaba în realitate cu înghețata (desigur, varianta din bol, că mai e și aia rapidă direct din vasul mare în care a venit de la supermarket sau în care ai pus-o la congelat). lumină bună, curat, face poftă.

    • Oana
      May 28, 2015

      Eleeeeena, mersi, you’re very nice 🙂

  • robert
    May 28, 2015

    doua articole in doua zile?!
    esti in concediu? ;))

    • Oana
      May 28, 2015

      :))) nu, dimpotriva. m-a lovit o minifrenezie, dar trece repede.

  • Sasha
    May 29, 2015

    Sounds good. Merge si cu piper roz? 🙂

    • Oana
      June 5, 2015

      I bet it does si arata si mai de fetite, asa, daca ii pui cu roz :))

  • Ana Maria Por
    June 4, 2015

    Ei asta cu piper e tare. Tre sa incerc!

    • Oana
      June 5, 2015

      do try si astept feedback 🙂

  • Tibi
    March 8, 2016

    Foarte bunaaaaaaa!

    Merci mult!

    PS. Urmeaza varianta cu cardamom…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *