Concurs cu carte: A Year in Provence de Peter Mayle

By Tuesday, May 12, 2015 43 , 11

LATER EDIT:

The winner is Patricia, pentru că recomandarea ei pare foarte culeanu și abia aștept să o citesc. Patricia, scrie-mi pe oana@chicineta.ro pentru restul procedurilor.

patricia

Munchkins,

 

Order of businessu‘ de azi e în felul următor: am un concurs cu o carte foarte mișto, care mi-a plăcut exagerat de mult și pe care am citit-o în câteva ore cu cracii în sus pe pătură în Izvor & în metrou. E vorba de A Year in Provence, un fel de autobiografie a lui Peter Mayle, despre care am vorbit pe larg aici și despre care tot ce trebuie să știţi e că se râde extrem de mult la ea și e cu mâncare bună.  Acţiunea se petrece, desigur, la ţară în Franţa (adică Provenţa, acest Ilfov cu dealuri și lavandă).

 

Fetele de la Books Express au fost suficient de drăguţe încât să-mi plaseze această carte minunată pe care s-o dau mai departe, așa că this is a COMPETITION!!!

 

Ce trebuie să faceţi ca să câștigaţi?

Să îmi recomandaţi o carte mișto cu reţete sau despre mâncare. (Par example, A Year in Provence nu conţine reţete, dar e despre mâncare, înţelegeţi voi.) Asta e tot. Ziceţi o carte bună, eventual cu link de la Books Express (dacă este disponibilă acolo) și eventual cu câteva cuvinte despre ce vă place la ea.

Succesuri!!!

PS: The King and Queen of Cheese va alege câștigătorul luni, pe 18 mai.

11
43 Comments
  • Manuela Vasilache
    May 12, 2015

    Recomand “Short and Sweet” de Dan Lepard: http://www.books-express.ro/book/9780007391431/Short-and-Sweet,WBVS.html.
    Pentru ca all the yummy stuff a home baker can make is there 🙂

    • Oana
      May 12, 2015

      thanks!

  • Liana Toma
    May 12, 2015

    Eu nu numai ca ti-as recomanda-o, dar mi-as cumpara-o si eu, pentru ca mereu daruiesc checuri, fursecuri, torturi si alte dulciuri si poate aflu alte maniere de a le impacheta fata de cele clasice 😉
    http://www.books-express.ro/book/9781909342019/Handmade-Gifts-from-the-Kitchen,WBVS.html

  • Laura
    May 12, 2015

    http://www.books-express.ro/book/9780701189167/Nigella-Christmas,WBB.html. 🙂 Pentru ca imi place de mor de Nigella iar Craciunul este sarbatoarea mea preferata.

  • alina nedelcu
    May 12, 2015

    Eu ma gândeam sa iti recomand cărțile Laurei Adamache “24 de salate” “24 de checuri”, 300 de retete pentru bebelusi. Sunt tare tare faine!

  • Oana Hategan
    May 12, 2015

    Arta bucatariei sovietice – http://www.books-express.ro/book/9786065887688/Arta-bucatariei-sovietice,WB.html.
    Pentru ca bucataria caucaziana 🙂

  • Liliana
    May 12, 2015

    Ti-as recomanda “How to cook everything”, de Mark Bittman. E un fel de dictionar cu de toate pentru toti cei care iubesc mancarea si gatitul. Niciodata nu te dezamageste si nici nu te plictisesti vreodata rasfoind-o.

  • Alexa
    May 13, 2015

    Tot de Peter Mayle recomand “A Good Year” (http://www.books-express.ro/book/9780375705625/A-Good-Year,FZ.html), carte dupa care s-a facut si filmul cu acelasi nume. E mai mult despre vino, dar se pune ca mancare, nu? Aceeasi atmosfera provensala, acelasi umor light, numai buna de citit pe o rogojina, la plaja.

  • Ana Maria Por
    May 13, 2015

    http://www.amazon.com/Prune-Gabrielle-Hamilton/dp/0812994094
    Ce zici de asta?

  • Elena
    May 13, 2015

    “Război în bucătărie” cartea sau The Hundred-Foot Journey – film… Mi-a placut maxim. Combinație de bucătărie strictă franceză cu libera și instinctiva bucătărie indiană. Si se petrece in Franța ☺ Frumoasă.

  • Monica Strimbei
    May 13, 2015

    Draga Oana,

    Cartea pe care eu o recomand cu mare drag si care sper ca va fi lecturata cu placere este “Cartea mistica de bucate” (http://www.books-express.ro/book/9786065886278/Cartea-mistica-de-bucate,WB.html). Nu e o carte de bucate in traditionalul sens al cuvantului, scrie mai mult despre cum sa gatim si cum afecteaza energia noastra totul in jurul nostru… de la seminte la o intreaga masa pregatita. Imi place mult ca aduce mult pozitivism si scrie despre chestii mistice si de demult (mi s-a parut funny ca au scris ca in timpuri stravechi, pentru a atrage dragostea in viata cuiva, puteai pregati o astfel de masa, dar au fost suficient de precaute ca sa nu scrie niciun indemn sau o reteta despre cum sa faci asa ceva :D), scrie despre feng shui-ul in bucatarie, despre cum sa fii vesel si optimist cand gatesti si cum sa-i faci pe invitatii tai sa se simta bine la tine, despre cum sa decorezi si ce sa gatesti in functie de o anumita seara cu specific pe care vrei s-o organizezi. Mi-a placut tare, tare mult. Plus ca are si cateva retete, majoritatea vegetariene, si, desi autoarele sunt americane, sunt explicate cantitatile si unele ingrediente care poate nu-s asa usor de gasit.

    Lectura placuta! 🙂
    Monica

  • michelle
    May 13, 2015

    “Ramai la masa?”, a Laurei Cosoi, pentru ca are retete enticing pe care le pot gati pana si eu, ca o amatoare ce sunt 🙂

  • Oana R
    May 13, 2015

    Stiu si eu una! Stiu si eu una! Am citit-o recent: The art of Soviet cooking (http://www.books-express.ro/book/9780307886811/Mastering-the-Art-of-Soviet-Cooking,BM.html). Vai ce mi-a placut 🙂 Nu stiam prea multe despre bucataria sovietica, dar modul in care e prezentata acolo m-a determinat sa intreb in stanga si in dreapta si sa caut condimente….Nu recomand a se citi la dieta pt ca ma trezeam inghitind in sec cand citeam de plovul uzbec, placintele lor si pestele umplut :)) Si stilul in care e scrisa e f cald si pe langa informatiile gastronomice primesti si ceva informatii despre istoria URSS. Dar probabil ca ai citit-o deja, nu? 🙂

  • delia
    May 13, 2015

    My new roots de Sarah Britton care scrie si pe blogul cu acelasi nume: http://www.books-express.ro/book/9781447290940/My-New-Roots,WBH.html
    Sunt retete usoare, gustoase, colorate, din diferite bucatarii internationale.

    si bonus un alt blog: http://www.feastingathome.com/
    tot ce am gatit dupa retetele lor a iesit pur si simplu divin.

  • Teodora
    May 13, 2015

    Nu prea am citit eu carti pe teme culinare, dar ce mi-a placut a fost Richard C. Morais – The Hundred Foot Journey. Initial am vazut filmul si pentru ca mi-a placut atat de mult am cumparat si cartea. Loved it!

  • Ioana Hares
    May 13, 2015

    Eu recomand cartea lui Muriel Barbery, “Eleganta ariciului“. Poate ai citit-o deja, este o carte sensibila, cu bun simt si umor fin. Argumentul care imi sustine recomandarea: “Unde se află frumusețea? În lucrurile mărețe, care, ca și celelalte, sunt osândite să moară, sau în cele mărunte, care, fără a avea nici o pretenție, știu să incrusteze în clipă o gemă de infinit?“ Pentru ca eroina se apleaca cu inteligenta asupra lucrurilor mici si mari, care ii fac viata luminoasa cum ar fi copacii, pisicile, ceaiul, prajiturelele, pastele si bucatele de carnita de la macelarul de pe strada.

  • Andra
    May 13, 2015

    Pentru mine, Kitchen Confidential a fost o revelatie. Am inceput sa vad si sa gust mancarea complet altfel de atunci: http://www.books-express.ro/book/9780060899226/Kitchen-Confidential,WBB.html

  • Ioana
    May 13, 2015

    Vroom with a View 🙂
    http://www.books-express.ro/book/9781933572017/Vroom-with-a-View,G.html

    Este jurnalul unui tip care pleaca in calatorie prin Italia pe o Vespa in cautarea stilului de viata tipic italienesc. N-are retete, dar vorbeste de peisaje, locuri, oameni, mancaruri, bauturi… si iti face o pofta de Italia… incredibila!

    Cand o termini, o iei de la capat cu asta: http://www.books-express.ro/book/9781840247374/Vroom-by-the-Sea,WTL.html

    La fel de misto si de placuta ca lectura de vara 🙂 Enjoy!

  • Paula
    May 13, 2015

    Mie mi-a placut foarte mult “Un englez la Paris” de Michael Sadler (http://www.books-express.ro/book/9789735024840/Un-englez-la-Paris,D.html). Cartea reda poveste unui englez care locuieste in Paris timp de un an. Prima lui actiune cand intra in Franta e sa cumpere o roata de branza imensa, cu un miros impunator, pe care o denumeste “Cardinalul”. Si toata cartea descrie relatia lui cu mancarea si frantuzoaicele intr-un mod super amuzant.

  • camelia stancu
    May 13, 2015

    Eu nu am o cultura culinara ff mare, dar pe sufletul meu a fost Radu Anton Roman, Bucate Tradiționale Românești Banat-Ardeal. O carte extraordinara!

  • cici
    May 13, 2015

    Buna,

    eu iti recomand “Intelectuali la cratita” (http://www.humanitas.ro/humanitas/intelectuali-la-crati%C5%A3%C4%83).

    Si ca tot este vorba despre books express, eu am luat si urmatoarea carte:
    http://www.books-express.ro/book/9781607743941/Jerusalem-A-Cookbook,WBN.html. Ti-o recomand cu drag.

  • adriana
    May 13, 2015

    nu le-am citit dar sunt pe lista
    Date night in -Ashley Rodriguez, pentru ca sunt in cautare de idei

    Sweet food and photography -Linda Lomelino, mai ales pt poze doar ca versiunea in engleza inca nu a aparut ori eu cu suedeza nu sunt prietena

    A kitchen in France sigur ai rasfoit-o ca a fost promovata in GF dar trebuia sa o trec pt ca ieri am ramas masca vazand-o pe Mimi, autoarea, pe strazile din Bordeaux… it’s a sign ca tre sa ii cumpar cartea asap

  • Diana
    May 14, 2015

    Chocolat- http://www.books-express.ro/book/9783548252445/Chocolat,F.html.
    E o carte sensibilă, duioasă și dulce.
    P.S.: iar filmul e realizat într-un stil ce amintește de basme și copilărie.

  • Simona
    May 14, 2015

    Recomand cu caldura ‘Eating Rome’

    http://www.books-express.ro/book/9781250047687/Eating-Rome,WTL.html

  • V.
    May 15, 2015

    Cu siguranta The Hundred Foot Journey. Cartea e mult mai buna ca filmul!

    http://www.books-express.ro/book/9781846883323/The-Hundred-foot-Journey,FA.html

  • Elena
    May 16, 2015

    Eat, pray, love – pastele si pizza sunt si mai delicioase infulecate la Roma! 😀
    http://www.books-express.ro/book/9780747585664/Eat-Pray-Love,WTL.

    Don’t move – scena cu pastele ma face sa ma refugiez in bucatarie.
    http://www.books-express.ro/book/9780099462033/Don-t-Move,FA.html

  • Alexandra
    May 17, 2015

    Made in Italy a lui Giorgio Locatelli.
    Retete si povesti din toate regiunile Italiei, prezentate de un chef italian care traieste in Londra si pastreaza in retetele si restaurantul lui spiritul de “food from the land”.
    O impresie mai clara iti poti face din seria BBC Italy Unpacked 🙂

  • mazilique
    May 18, 2015

    eu nu ma bag la concurs, da’ vroiam sa se noteze ca My Life in France de Julia Child e f misto (and also made me break up with one douchey boyfriend pentru ca nu era la fel de misto ca sotu’ lu’ duamna! ;-))

  • ana tanase
    May 18, 2015

    Richard C. Morais – The Hundred-Foot Journey
    PS: also see the movie 😀

  • Mihaela
    May 18, 2015

    Dragă Oana,

    Ca iubitoare a culturii nordice și a rețetelor de prăjituri și pâine, îți recomand următoarele două cărți:

    http://www.books-express.ro/book/9781849493796/Scandinavian-Baking,WBVS.html

    http://www.amazon.co.uk/The-Nordic-Bakery-traditional-Scandinavian/dp/1849754586/ref=pd_sim_b_2?ie=UTF8&refRID=03C6PVKMM0S9QQ73JZZQ

  • Brindusa Birsan
    May 18, 2015

    How to cook everything-The basics – http://www.books-express.ro/book/9780470528068/How-to-Cook-Everything-The-Basics,WBA.html – sau cum sa gasesti, intr-un singur loc, majoritatea ingredientelor si ustensilelor necesare, a tehnicilor de gatit si o colectie destul de mare de retete, evident, de baza.
    E atat de usor de inteles si face gatitul sa para acceptabil chiar si pentru cei care nu au pregatit decat sendvisuri (referire la blonda mea prietena care se temea de ulei incins).
    Am incercat aproape jumtate din retetele din ceea ce se numeste baza dezvoltarii mele culinare si niciuna nu a fost vreun fail total(nici macar partial, de fapt).
    Fara povesti, dar cu poze, cred(sau cel putin sper) ca ti-ar face placere sa o rasfoiesti in cautarea unei retete de gem(nu ca cel de zmeura de la Hadar Chalet, evident) sau al unui sos carbonara(the real one-fara smantana) sau chiar a tehnicilor corecte de gatire a oualor.

  • Cristiana Cornea
    May 18, 2015

    Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen: How One Girl Risked Her Marriage, Her Job, and Her Sanity to Master the Art of Living.

    Omg, am adorat atat filmul, cat si cartea. Trebuie sa iti marturisesc ca am facut o pasiune din a citi toate cartile care au fost ecranizate.

    E vorba despre pasiune pentru mancare, pentru gatit. E vorba despre spontaneitate si imbratisarea sinelui prin intermediul retetelor si mancarii. Mai vorbim si despre blogging si ideea de a scrie.

    Am gasit cartea si pe book express, dar telefonul nu ma asculta deloc, asa ca nu pot da share link-ului. Sper sa nu fie cu suparare.

    Zi faina!

  • Simona Stinga
    May 18, 2015

    Eu recomand jurnalul lui Rene Redzepi: A work in progress [http://www.books-express.ro/book/9780714866918/Rene-Redzepi-A-Work-in-Progress,WBA.html].
    Am primit-o de Craciun si este foarte misto. Basically este jurnalul chef-ului de la NOMA – restaurant danez cotat cu 2 stele Michelin- asa ca daca vrei sa stii ce se intampla in spatele bucatariei celui mai bun restaurant din lume, this is the book that’ll tell you 🙂

  • Patricia
    May 18, 2015

    Iti recomand o carte diferita de toate celelalte carti culinare. Se numeste “Food: A love story” si e scrisa de Jim Gaffigan, un stand-up comediant pasionat de mancare. Jim spune ca nu are alte calificari pentru a scrie o carte despre mancare in afara faptului ca e putin gras, deci e clar ca ii place sa manance si automat avizat sa scrie despre mancare. :)) Nu poti lasa cartea asta din mana o data ce incepi sa o citesti. Lesini de ras de la inceput pana la sfarsit dar in acelasi timp inveti despre food culture-ul american intr-un mod inedit, prin viziunea unui stand-up comediant . It’s the best!

  • Bianca
    May 18, 2015

    eu îți recomand “Istoria e servită: prânzul la curte – vicii și virtuți la masa personalităților din istorie” de Mariangela Rinaldi și Mariangela Vicini 🙂 e un volum interesant, mai ales pentru un pasionat de istorie și gastronomie deopotrivă.

  • MIKI
    May 18, 2015

    Iti recomand : On Food and Cooking: The Science and Lore of the Kitchen
    by Harold McGee
    …..food & cooking,science

  • Teodorescu Roxana
    May 18, 2015

    Cină în paradis de Ben Bennett

  • Teodorescu Roxana
    May 18, 2015

    Am uitat să pun şi link-ul : http://www.books-express.ro/book/9789737247070/CINA-IN-PARADIS,FA.html

  • Alina Sampetru
    May 18, 2015

    Eu iti recomand French women don’t get fat. The secret of eating for pleasure de Mireille Guiliano. http://www.books-express.ro/book/9780375710513/French-Women-Don-t-Get-Fat,VF.html
    Pentru mesajul incurajator oferit de autoare:
    Don’t Diet
    Eat Chocolate
    Drink Wine
    Take Long Walks
    Enjoy Life
    Stay Slim the French way

  • Mario
    May 19, 2015

    French women don’t get fat si French women for all seasons – le-am primit de la cineva drag si tot cu drag le-am citit si recitit. Ca pe tine 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *