Cristiana de la Simbio

Cristiana Beatrice Pista are 25 de ani și gătește la Simbio. Ea a fost primul motiv pentru care, acum doi ani,  a început să-mi placă micul bistro pastelat din Centrul Vechi, care s-a mutat anul acesta pe Negustori 26 și despre care, dacă n-aţi fost în ceva comă în ultimele săptămâni, sigur aţi citit.

Am cunoscut-o la sfârșitul lui 2013, când i-am luat un interviu pentru Good Food. A fost unul dintre interviurile despre care nu-mi amintesc mare lucru, fiindcă o jumătate de oră m-am uitat fix la ea și nu-mi venea să cred cât de frumoasă e, așa că îmi era greu să ascult ce zice.

Tocmai terminase arhitectura, făcea și modelling (evident!) și nu era foarte sigură ce vrea să facă în continuare, dar era îndrăgostită de munca de la Simbio, în special de momentul când se încheia fiecare seară și își amintea câţi clienţi o felicitaseră în ziua respectivă.

Tot atunci, era încântată că lucra pe tură cu fratele ei, Tibi, și el bucătar la Simbio. Asta fac în continuare. They’re like a dream team.

cristiana simbio

foto: Cristina Mazilu

În ziua interviului am mâncat o salată cu vită perfectă, făcută (of cors!) de ea, pe loc. Nu știu dacă era din cauză de girl crush sau nu, cert e că a fost una dintre cele mai bune vite pe care le mâncasem. Cristiana mi-a spus apoi că e vegetariană, și-a văzut în continuare de treabă, iar eu am rămas la masă cu furculiţa în aer, în timp ce mă întrebam cum poate cineva vegetarian, cu ochii ăia albaștri, să facă o vită atât de mișto. It was just a part of the little magic pe care ea poate să-l aducă într-un loc.

Câteva luni mai târziu, când colega mea de bancă și-a relansat site-ul interspaţial, am gătit cu ea (Cristiana), Mazi și o parte din echipa Simbio, pentru petrecere. Atunci mi-am dat seama că e mai profi decât mulţi bucătari cu diplomă pe care îi cunoscusem. Ştia cum să zică fiecărui om ce să facă.  She kept her station clean. Nu închidea un preparat care nu-i ieșea perfect. După 12 ore de stat în picioare și fugit dintr-o parte în alta cu oale de 10kg, eu mă atârnasem deshidratată de un scaun, fumam și beam vin, băieţii se refugiaseră într-o baghetă de la Pain Plaisir, Mazilu fugea după pahare de prosecco. În acest timp, Cristiana studia atentă decorurile de pe dish-uri, număra seminţe de rodii, refăcea ultimele detalii, până a ieșit totul impecabil.

cristiana simbio 4

foto: Cătălin Georgescu

Zilele astea, la noul Simbio, o puteţi vedea pe Cristiana fâţâindu-se în bucătăria deschisă. Dacă ajungeţi, întrebaţi ce vă recomandă. Odds are că n-o să vă pară rău.

 

27

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *