
Chilli e o mâncare perfectă dacă îţi place musacaua, dar îţi e prea lene să o faci, pentru că practic se pregătește singură, într-o cratiţă. Desigur, lipsește partea cu cartofii, motiv pentru care eu produc și niște piure lângă ea de fiecare dată.
E foarte simplu de făcut și îţi rămâne suficient cât să nu-ţi baţi capul cu ce mănânci încă trei zile.
Ai nevoie de următoarele:
6-8 porţii // 2 ore și 15 minute
750g de carne tocată de vită (1 caserolă)
2 conserve de 400g de roșii tocate
2 cepe, tocate mărunt
3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
4-6 ardei iuţi uscaţi (după gust), fărâmiţaţi
ulei
2 păstăi de cardamom negru, zdrobite
2 ardei roșii, curăţaţi și tocaţi cuburi
1 cutie mică pastă de roșii
1 conservă de 400g de fasole roșie
4 pătrăţele de ciocolată
***
1 Încinge puţin ulei într-o cratiţă mare de fontă. Prăjește ceapa până se înmoaie, apoi adaugă și usturoiul, ardeii iuţi și păstăile zdrobite de cardamom și mai călește totul un minut.
2 Adaugă ardeii roșii, amestecă bine, apoi pune în cratiţă și carnea tocată și rumenește-o bine, fărâmiţând-o cu o lingură de lemn pe măsură ce se prăjește.
3 Adaugă conservele de roșii, fasolea scursă, pasta de roșii, plus vreo 200ml de apă (cât să acopere bine totul), apoi amestecă bine și lasă-le să dea în clocot. Micșorează focul, acoperă mâncarea parţial cu un capac și las-o să fiarbă cam două ore. Cu 10 minute înainte să o iei de pe foc, încorporează ciocolata și amestecă.
4 E gata când o guști și e bună.
6
January 27, 2015
Multumesc pentru informatii!