
Ăla care a pus primul ardei iute în ciocolată a fost un geniu. Pentru mine, prima o să fie întotdeauna Juliette Binoche în Chocolat: în film, personajul ei, Vianne Rocher, pregătea ceva sortiment de praline iuţi cu care își tenta consătenii duminica, în post, în drumul lor spre biserică.
Ceva ce pot să înţeleg complet.
Ideea pentru milkshake-ul ăsta îmi venise de ceva timp, însă îmi trebuia un blender cu o lamă specială, care să toace ciocolata FOARTE fin, ca să se mixeze bine cu laptele, ceea ce nu aveam și îmi stătea în calea fericirii. Până la Nutribullet, despre care am descoperit că are o ustensilă foarte șmecheră pe nume milling blade, pe care teoretic o folosești pentru mărunţit seminţe, alune, nuci și, ce să vezi, e perfectă și pentru ciocolată.
După posibilităţi.
Se iau următoarele ingrediente, pentru 3-4 porţii:
1/2 ciocolată neagră, ruptă în pătrăţele (ocazie cu care am folosit ce-mi mai rămăsese din tabletele Bucuria de la Chișinău)
1 ardei iute uscat (sau în funcţie de cât de iute îţi place – eu am pus doi Bird’s Eye, dar a fost cam exagerat)
1 banană
600ml de lapte
1 lingură de miere
Se mixează totul în Nutribullet cu lama specială de mărunţit. Mai adaugi lapte dacă amestecul ţi se pare prea gros.
***
Apoi poti să dansezi pe asta două ore.
3
0 Comments