
Reţeta asta s-a întâmplat fiindcă aveam pulpe de pui la cuptor prin frigider rămase din ziua precedentă. Restul ingredientelor sunt tot fix ce am găsit în frigider, așa că le poţi înlocui cu orice ai chef. De obicei, în reţete pentru leftovers pun bulgur integral (îmi place gustul mai mult), dar folosește orice paste mici/cereale vrei.
1 porţie / 15 minute
100g de cușcuș
100ml de apă (sau puţin extra, dacă e nevoie)
1 cub pentru supă
100-200g de pui la cuptor, tocat (eu am folosit pulpe)
1 roșie, tocată
1 mână de miez de nucă, tocat
puţină zeamă de lămâie
ulei de măsline extravirgin
brânză feta și mărar tocat, pentru presărat
1 Pune apa la fiert într-un ibric și adaugă cubul pentru supă. Pune cușcușul într-un vas mare, termorezistent. Când apa clocotește, toarn-o peste cușcuș, acoperă bolul și lasă-l deoparte 10 minute.
2 În timp ce cușcușul stă deoparte, într-o tigaie fără ulei, prăjește ușor miezul de nucă 1-2 minute, agitând deseori tigaia, ca să nu se ardă.
3 Umflă cușcușul cu o furculiţă, stropește-l cu zeama de lămâie și cu ulei de măsline extravirgin și amestecă-l bine.
4 Adaugă carnea de pui, roșia tocată și nucile prăjite în bolul cu cușcuș și amestecă-le bine. Gustă și mai asezonează dacă e nevoie (în principiu, cuburile pentru supă au deja sare și piper). Presară feta și mărarul tocat și servește.
4
Leave a Reply