Adevărul despre șpriţ

By Sunday, August 10, 2014 5 No tags 5

liz lemon i can have it all

Există momente când dau peste deștepţi care au uitat să își scoată morcovele din fund și au impresia că sunt MULT mai inteligenţi decât tine, fiindcă decretează următoarele:

1. “Eu nu discut cu cineva care își comandă vită bine făcută. Mă ridic de la masă și plec.” – deșteptul a auzit undeva chestia asta și acum o târâie după el la fiecare masă, nu contează ce-ţi place ţie, știe el ce e mai bine. What i give you este degetul din mijloc.

2. “E o blasfemie să amesteci vin cu apă.” – Să mori tu? De ce? Dacă mie îmi place apa minerală cu vin alb, nu cred că te-am rugat să îţi dai ochii peste cap. Nu te face mai inteligent sau mai rafinat faptul că faci ca Sophia Loren la insolaţie atunci când comandă cineva șpriţ.

3. “Cum să bei vin roșu când mănânci pește?” – Beau vin roșu cu orice. Uneori și cu din ăla alb.

4. “CUM SĂ INTRI LA MCDONALD`S? E DRACUL!!! “ – Watch me cum mănânc McSundae cu caramel, două porţii. Sau McNuggets cu sos chilli când sunt mahmură.

5. “Tot puiul din comerţ este hormonat. “ Şi toate blondele sunt vopsite, bummer. Altele n-avem. Mi-a zis cineva că nu înţelege de ce fac pateu din ficat de pui fără să-mi fie frică, parce que în ficat se adună toate antibioticele (wtf, Aspirine?!).

Toată lumea e nutriţionist sau expert culinar. Tre’ să fie o viaţă singuratică tz tz tz.

Pentru ilustrare, o scurtă scenetă cu Liz Lemon:

http://www.youtube.com/watch?v=_aDuHw5YupU
Jack: Imagine, a dessert for two, consisting of a Tahitian vanilla bean ice cream in a pool cognac, drizzled in the world’s most expensive chocolate, Amadei Porcelana, covered in shaved white, black and clear truffles, topped with edible 25-carat gold leaf. Can you imagine anything better?
Liz: I don’t know, you ever put a donut in the microwave???

 

5
5 Comments
 • Florin Ispirescu
  August 10, 2014

  Nu spun ca nu exista si snobi care au auzit ca vinul nu se bea cu apa si o repeta ca niste roboti, dar exista o explicatie (de fapt mai multe):
  1) Era o vreme cand vinurile nu erau atat de reusite (deh, tehnologie putina, multa nepricepere etc). Si-atunci cum sa mai scapi de gustul nasol ? Prin diluare cu apa. Nu mai e cazul acum (desi mai exista totusi vinuri nereusite), insa obiceiul a ramas.
  2) Trebuie sa privesti lucrurile si din perspectiva vinificatorului: omul se chinuie sa produca un vin cat mai bun (si nu e usor) pentru ca apoi clientul sa arunce cu apa in munca lui. Pai nu-i asta un fel de blasfemie ? Nu are dreptate vinificatorul sa spuna “pai bea nene un suc sau o bere daca nu-ti place vinul meu fara apa ?”
  3) Cand gusti vinuri bune, nu prea iti mai vine sa adaogi apa in ele. Si oricum, pentru cei care prefera vinurile usoare, exista variante rose-urilor.

  Just my 2 cents 🙂

  • Uana
   August 10, 2014

   Stiu ce zici, banuiesc ca e adevarat din punctul de vedere al persoanei care face vinul. Insa nu pot sa ma gandesc la respectivul, ma gandesc la ce-mi place mie.

   E ca si cum ar veni cineva in vizita , i-as da un brownie facut de mine, persoana respectiva ar vrea sa manance brownie-ul cu inghetata, ca crede el ca merge mai bine, ca ii place inghetata etc. Ar trebui sa ii zic “Ah, boss, nu stiu, daca vii cu d-astea mai bine mergi la Pizza Hut?!”

   • Florin Ispirescu
    August 11, 2014

    Inteleg ce zici, dar s-ar putea sa fii in situatia nr.3, sa nu fi dat peste vinuri cu adevarat bune. In plus, inghetata peste negresa imbogateste gustul, apa peste vin doar dilueaza, nu e acelasi lucru.

    Oricum, se poate si mai rau. Am vazut zilele trecute o tipa care isi turna Cola peste vinul alb. Probabil era sec iar ei ii placeau vinurile mai dulci 🙂

    • Uana
     August 11, 2014

     Am baut si vinuri bune, no panic. Si n-am zis niciodata ca pun apa in toate vinurile, doar in anumite cazuri :))

  • Alex
   December 1, 2014

   Couldnt care less about ”vinificatorul”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *