
Aceasta este o rețetă din cea mai recentă carte a lui David Lebovitz, pe numele ei My Paris Kitchen. Cartea e absolut belea nu doar datorită pozelor, ci fiindcă include rețetele care se pregătesc în Franța în timpul erei noastre, adică nu doar preparate clasice.
Lebovitz are un talent de a face lucrurile bune foarte simple, fapt demonstrat de super aluatul lui de tartă pentru oameni leneși, dar și de acest pui cu bacon și muștar, care are un gust sărat și afumat de-ţi dai palme.
Pui cu muștar și bacon
2-3 porții / 40 de minute
135g muștar Dijon, plus 3 linguri extra
1/4 linguriță paprika afumată
puțin piper negru proaspăt măcinat
1/4 linguriță sare de mare
8 ciocănele de pui
100g bacon sau kaizer afumat, tăiat cubulețe
1 ceapă mică, feliată fin
1/2 linguriță cimbru uscat
250ml de vin alb
1 lingură boabe de muștar
2-3 linguri smântână pentru gătit
pătrunjel, pentru servit
1 Amestecă 135g de muștar într-un bol cu paprika afumată și piper negru proaspăt măcinat. Adaugă puiul în bol și masează-l bine cu muștarul, îndesând boabele sub piele.
2 Încinge o cratiță încăpătoare cu capac la foc mediu și adaugă cubulețele de bacon. Prăjește-le, amestecând frecvent, până când încep să se rumenească. Ia baconul din cratiță și lasă-l să se usuce pe prosoape de bucătărie. Păstrează doar o lingură de grăsime în cratiță și aruncă restul. Adaugă ceapa și soteaz-o 5 minute, până se înmoaie. Pune și cimbrul, amestecă puțin, apoi transferă ceapa într-un bol.
3 Adaugă puțin ulei de măsline în cratiță și pune puiul în ea, într-un singur strat (s-ar putea nevoie să faci acest pas în tranșe). Gătește-l la foc mediu, rumenindu-l bine pe ambele părți.
4 Ia puiul din cratiță și pune-l în bolul cu ceapa. Toarnă vinul în cratiță, răzuind bucățile lipite de fundul acesteia. Pune puiul la loc în cratiță, alături de ceapă și bacon. Acoperă-l și lasă-l pe foc mic spre mediu, întorcând puiul în sos din când în când, timp de aproximativ 20 de minute.
5 Ia cratița de pe foc și adaugă restul muștarului în sos, împreună cu smântâna pentru gătit. Amestecă bine și servește cu pătrunjel presărat.
7
February 14, 2017
Hello,
Intrebare – unde ai gasit paprika afumata?
Andreea
February 14, 2017
Acum folosesc una pe care am primit-o din Spaniolezia, dar gasesti pe net daca nu ti se arata altfel. Ex:
http://magazinuldemirodenii.ro/paprika/54-paprika-afumata-spania.html
(Astia au standuri si prin Mega Image-urile mari, din ce tin minte).
October 8, 2018
Aveti pe undeva si pui cu rozmarin, usturoi și vin 🙂
Am vazut ca ati gatit in teambuilding si arata fabulos in poza.
Multuuumeeesccccc!
October 8, 2018
Încă n-am pus rețeta, dar ne vom ocupa cât de curând <3 ȚINEȚ APROAPE!!!