Ruladă cu magiun din cartea Stelei Popescu

By Sunday, July 27, 2014 0 , , , , 6

 

În primul rând, trebuie să știţi că volumul “Gătește moldovenește cu Stela Popescu” nu conţine reţetele roșcatei menţionate în titlu și nu este scrisă de ea.  Există câteva comentarii ale dumneaei la anumite reţete și atât.

gateste moldoveneste cu stela popescu

În al doilea rând, în cazul de faţă, “moldovenește” = “din Republica Moldova”, parce que Stela Popescu s-a născut, precum originalul acestei cărţi, în ţara vecină – mai precis în localitatea Bălți.

Acesta este originalul, n-am găsit o poză mai mare, dar se observă cum se mângâie domnul din imagine pe burtică, postpicnic:

bucate moldovenesti biblion

 

Treceţi totuși peste această șmecherie de marketing, fiindcă multe reţete din carte sunt mișto. Ca de exemplu rulada cu magiun de mai jos, pe care am adaptat-o cu succes, fiindcă în câteva reţete lipsesc pași de preparare, în altele rămâi cu ingrediente în plus, dar am luat-o ca pe o provocare, ca-n viaţă.

***

Ruladă cu magiun
 45 de minute, plus 5 ore pentru dospit 

 

PENTRU ALUAT

5 – 5½ pahare de făină

3 ouă

100g de unt, moale

1 pahar de lapte

½ pahar de zahăr

10g de drojdie (nu din cea uscată)

PENTRU UMPLUTURĂ

1 borcan cu magiun

 

1 Dizolvă drojdia și zahărul în puţină apă caldă, adaugă un pahar de făină și frământă dospeala. Presar-o cu făină, acoper-o cu un șervet și ţine-o la cald timp de 1-2 ore. Adaugă apoi ouăle, puţină sare, restul făinii și frământă aluatul. La sfârșit, adaugă untul și mai frământă bine. Pune aluatul la cald timp de 2-3 ore. Pe măsură ce crește, presează-l de două ori.

2 Împarte aluatul în 2 părţi egale. Întinde 2 foi pătrate cu grosimea de 1cm, unge-le cu magiun și răsucește-l astfel încât să obţii 2 rulade. Pune ruladele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le să stea deoparte 20-30 de minute, apoi dă-le la cuptorul preîncălzit la 200°C.

6

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *