
Că tot vorbeam ieri cu cineva despre cea mai bună mâncare pentru (împotriva?) mahmurelii, cred că asta e a mea. Sau orice altceva similar, care include sos de roșii cu ardei iute.
În mod particular, în dimineaţa asta n-am fost mahmură, dar e bine să fii pregătit pentru orice.
Am tocat 1 ceapă, am pus-o în ulei încins să se înmoaie, am adăugat 1 căţel tocat de usturoi, am mai lăsat totul în tigaie puţin, am pus 1/2 conservă de roșii tocate (200g) și am lăsat sosul să se îngroașe vreo 10 minute. Pe final, am pus sare, piper și 1 ardei iute uscat.
Intre timp, am tocat cubuleţe vreo 150g de kaizer și le-am pus în altă tigaie cu puţin ulei încins, să se rumenească. Când au fost gata, am trântit lângă kaizer 1 ou, pe care l-am prăjit cu succes. Am pus sosul din tigaia 1 în farfurie și, peste el, am trântit conţinutul tigăii 2. Am presărat frunze rupte de busuioc.
Toată treaba de mai sus am făcut-o pe piesa asta.
1
Leave a Reply