Dovlecei cu usturoi și pesmet

By Friday, December 27, 2013 1 1

 

Dacă de acest Crăciun aţi fost loviţi de o dorinţă nebună de a fi pe o plajă sau favela în Brazilia (sau pur și simplu să fie vară în București), nu-i problemă. Se poate rezolva după cum urmează*: cu foarte mulţi bani – așa ajungeţi la Rio – sau cu un drum scurt la orice magazin cu dovlecei de import. Produceţi o faţă de masă cu floricele stupide și gata, e vară.

Dovlecei cu usturoi și pesmet

1 porţie  (sau 2 ca garnitură)// 15 minute

2 dovlecei mici

100g de pesmet

1 căţel de usturoi

ulei de măsline infuzat cu ardei iute

1. Spălaţi bine dovlecelul și tăiaţi-i capetele, fără să-l curăţaţi de coajă. Tăiaţi-l în cubuleţe egale. Încingeţi câteva linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare și sotaţi dovlecelul pe foc mediu, până se înmoaie și începe să prindă culoare – aproximativ 5 minute.

2. Când începe să se rumenească, zdrobiţi căţelul de usturoi cu presa (sau tocaţi-l mărunt) și adăugaţi-l în tigaie împreună cu pesmetul. Amestecaţi bine, apoi mai prăjiţi totul încă 2-3 minute, până când pesmetul este rumen și crocant. Puneţi sare și piper după gust.

Sau ascultaţi piesa asta pe repeat.

 

1
1 Comment
  • anonimul
    January 15, 2014

    la fel de bine iti puteai incepe textul cu “daca v-a lovit o pofta nebuna de a fi la puscarie”. iti doresc sa traiesti vreo doi ani intr-o favela. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *