
Ideea de a coace roșiile înainte de a le pune pe platoul wid mozzarella îi aparţine Nigellei în Nigellissima și schimbă total datele problemei. Dacă sunteţi ca mine și aţi prefera să mâncaţi o șosetă în loc de roșii de import în decembrie, reţeta asta e perfectă. Roșiile cherry stau o jumătate de oră la cuptor, timp în care devin moi și dulci.
Caprese cu roșii coapte
30 de minute //2 porţii
2 bulgărași de mozzarella (300g)
200-300g de roșii cherry
1 linguriţă de oregano
ulei de măsline (pentru roșii)
ulei de măsline extravirgin (pentru servit)
(o tonă de) pesto, pentru servit*
1. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi roșiile cherry pe jumătate și aranjaţi-le într-o tavă întinsă, într-un singur strat, cu partea tăiată în sus. Presăraţi sare, piper și oregano, stropiţi-le cu ulei de măsline și daţi-le la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.
2. Transferaţi roșiile pe un platou. Rupeţi mozzarella în fâșii și puneţi-o printre roșii. Stropiţi totul cu ulei de măsline extravirgin și serviţi cu pesto.
*Dacă aveţi timp și busuioc proaspăt să-l faceţi în casă, do it.
0
Leave a Reply