Dovleac copt cu chili si gorgonzola picanta

By Monday, October 8, 2012 2 , , 3

 

AS SEEN IN GoodFood octombrie 2012, de maine la tarabe. Ca de obicei, la sfarsitul lui septembrie ne-am adunat la Mazi in bucatarie – io, Alexandra si Ioana, puse pe fapte mari. Am incheiat bete vesele, cu o tava cu porc, trei tarte si mult dovleac mai tarziu.

INGREDIENTE

1 dovleac mare (2,5kg)
fulgi de chili
3-4 linguri ulei de masline

200g de gorgonzola picanta
7-8 linguri de zahar brun
200g de fistic zdrobit
NoMU Passion Chilli Dukkah (the good stuff aici)

+ EXTRA: 4 fete si 4 pahare de prosecco, cu refill

Se preincalzeste cuptorul la  200° C. Se toaca dovleacul in cubulete egale si se asaza intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt, cu grija sa nu le inghesui. Se stropeste cu ulei de maslineSe presara fulgii de ardei iute, cateva prafuri de NoMU si se da tava la cuptor.

Dupa 20-30 de minute, se scoate tava la verificat, se presara zaharul peste dovleac (dupa gust – eu imi pun zahar si in cap, in general), apoi se da la cuptor inca 30 de minute. (Timpul de coacere depinde foarte mult de fiecare cuptor, cel mai bine e sa verifici din cand in cand cu o furculita.)

Se scoate dovleacul pe farfurii. Se faramiteaza gorgonzola cu o furculita si se presara peste dovleac, impreuna cu fisticul. 

(Nigella-inspired recipe, all pics by Mazi pentru GoodFood)

LATER EDIT: My hubby PSter, mare iubitor al cuptorului cu microunde, a venit cu ideea brilianta de a baga farfuria in acel loc, pe care eu il evit pe cat posibil, si sa o tina cateva minute, ca sa se topeasca gorgonzola, making it even more amazing. FTW!

3
2 Comments
  • adrianazidu
    November 1, 2012

    Oana, te-am cautat pe net:) Miss you sweetheart!! SI delicioasa mancare mai faci!!!
    Adriana

    • Uana
      November 2, 2012

      Mersiiiiiiiiiiiii, Adriana! Te pup 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *