
Gratie unor zile idioate, in care rar s-a intamplat sa ajung acasa inainte de 10, cinele au constat in cea mai rapida reteta delicioasa la care m-am putut gandi.
In primul rand, trebuie sa mentionez ca ADOR sa prajesc tot ce prind, mai ales orice fel de carne cu grasime. E modul meu de a onora stramosii care au descoperit focul.
Asa ca saptamana trecuta am inaugurat seria noptilor de paste cu kaizer prajit, usturoi si bulion , gata cam in 15 minute.
Ingrediente pentru cate o portie.
150-200g paste
3 felii groase kaizer sau bacon
5 catei usturoi
1 lingurita ulei de masline
1 lingura bulion
sare
cimbru proaspat
Se pun pastele intr-o oala cu apa (+ sare) care fierbe.
Intr-o tigaie, se incinge uleiul de masline. Se tranteste kaizerul in uleiul incins, se pune un capac deasupra si se prajeste cinci minute, amestecand din cand in cand.
Se adauga usturoiul taiat bucatele si se da flacara la minim.
Se iau pastele de pe foc, se pun in strecuratoare, se toarna un jet de apa rece peste ele si se scurg bine de tot.
Se pun pastele in tigaie, se da focul o idee mai tare si se amesteca. Imediat, se adauga bulionul si se amesteca pana spaghetele sunt acoperite.
Se iau de pe aragaz si se presara cu cimbru.
Note:
– kaizerul prajit e mai bun decat bacon-ul. Se face mai crunchy si e mai carnos.
– am o noua pasiune pentru spaghetele subtiri Barilla
– puteti sa le gatiti in timp ce cantati fals ultima piesa descoperita, de exemplu:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5tr5ptnUoDE]
Enjoy!
8
March 20, 2012
nu am avut cimbru dar am facut fara si au iesit foarte bune:X
March 20, 2012
uai, ma bucur:D vezi ca provoaca dependenta :))
November 9, 2012
Foarte buna reteta!
November 12, 2012
glad 🙂
February 24, 2016
Usturoiul se pune la urma , ca sa dea aroma … nu se prajeste ca se pierde din substante nutritive