Cod la cuptor cu usturoi si unt

By Monday, October 3, 2011 0 , , , , 2

 Ah, micile placeri ale vietii.  Cod la cuptor cu usturoi si unt, de exemplu 😀 Atat de usor de facut si atat de rapid.

Inainte sa reincep noua mea super dieta de paste cu bacon prajit, pe care v-o recomand si despre care pot povesti daca va intereseaza, m-am relaxat cu o zi de peste.

Am luat de coada asa:
– 4 bucati file de cod (1 kg in total)
– 100 g unt moale, taiat in 4
– 4 linguri suc de portocale
– sare
2 capatani usturoi
– cimbru proaspat

(De asemenea, am produs ceva ce vreau sa recomand – pungi pentru copt. M-au convins sa le folosesc de acum inainte, fiindca pastreaza extrem de bine aromele, iar continutul ramane proaspat => nu se usuca. Fishy LOVED them, deci si eu.)

Incingeti cuptorul la flacara mare.
Ungeti cu unt interiorul a doua pungi pentru copt. Puneti sare pe fileurile de cod si bagati cate doua in fiecare punga. Presarati frunzulite de cimbru si puneti o bucatica de unt deasupra fiecarei bucati de peste.

Puneti usturoiul intreg (necuratat de coaja) in pungi, asezat deasupra fileurilor. Inchideti pungile, puneti-le intr-o tava mare si bagati-o la cuptor pentru 15-20 minute.

Cand scoateti, usturoiul trebuie sa fie moale, deci nu e nevoie decat sa-l stoarceti pe pestisor si v-ati scos. E o bucatica de Rai, va zic!

In incheiere, un fragment din cel mai frumos film cu pesti facut vreodata:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jJGeeryk0Eo] kisses & ttfn 😉

2

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *