
Exista cateva zile de weekend (putine!) cand ma trezesc ca o floare la pranz, dupa o noapte in care am baut orice in afara de apa, si as impusca pentru un hamburger. Fuck soup, as plonja intr-un McDonalds cum deschid ochii.
Dar pentru ca sunt o fire rationala si mai ales cumpatata, intr-una din aceste zile am strans din dinti si mi-am propus sa sting noaptea precedenta intr-o chiftea sanatoasa. Apropo, Jamie a fost de acord cu mine, declarand “I loooeve burgers, mate!”
Ametita, dar cu binecuvantarea britanica in suflet, am purces la hipermarket si am produs urmatoarele ingrediente pentru:
Burgeri de vita cu feta si cimbru
700 g carne slaba de vita
1/2 cana feta cubulete
1 lingura cimbru
1 lingurita sare
1 lingurita piper
4-5 catei usturoi
1/4 cana ulei + 1 lingura extra
1 ceapa, feliata
4 chifle
1 rosie mare, feliata in 4
Intr-un castron mare, se amesteca feta cu carnea de vita, sarea si frunzulitele de cimbru si se impart in 4 chiftelute burger-style.
Usturoiul si 1/4 cana ulei se amesteca in blender pana se fac piure.
Se freaca gratarul cu ulei si se incinge la foc mare (nu maxim). Se tavalesc feliile de ceapa prin ulei, se presara cu sare si piper. Se asaza pe gratar, impreuna cu burgerii. Se lasa cate 10 minute pe o parte si pe cealalta. Puneti pe o farfurie la racit.
Intre timp, taiati chiflele in jumatati. Ungeti fiecare parte cu piureul de ulei si usturoi. Acum aveti doua variante – ori le indesati in toaster, ori asteptati pana sunt gata burgerii si le puneti pe gratar 1-2 minute.
Faceti un mini-castel din paine + burger + rosie + ceapa + paine.
Scoateti pe geam sa faceti poze.
Care n-o sa iasa grozave pentru ca va e prea foame.
Mancati.
3
Leave a Reply