
Probabil cea mai simpla prajitura din lume, in cinci pasi.
6 linguri zahar
6 linguri faina
6 linguri unt moale
3 oua
1 lingurita praf de copt
1 lingura extract de vanilie
2 cani fructe din compot
***
1. Se bat albusurile spuma tare tare de tot.
2. Se amesteca toate celelalte ingrediente (mai putin fructele din compot), apoi se incorporeaza albusurile. Se invart cu mixerul de cateva ori, la treapta mica. [Altfel, va stropiti cu amestecul in ochi. (Un exemplu la intamplare, nu ca mi s-a intamplat mie, duuh.)]
3. Se scurg bine bine fructele.
4. Se incinge cuptorul. Se pune hartie de copt intr-o tava de chec si se unge cu unt. Se pun fructele din compot pe fund, apoi se toarna compozitia de blat.
5. Se baga in cuptor, unde se tine la foc mic ~30 min, fara sa se deschida usa. (Altfel se tufleste aluatul cand se pierde caldura).
La final, you have cake.
Atat de simplu si atat de pufos :D. Merge maxim cu smantana.
PS: Foarte potrivite ar fi si niste fructe acrisoare, deci daca aveti visine prin zona, bagati-le in seama.
PS2: Foarte potrivita e si piesa asta, pe repeat cat sta prajitura in cuptor.
Leave a Reply