Pui cu legume la cuptor

By Sunday, July 31, 2011 2 , , 2

 

Ce iese cand viata nu merge conform planului – cea mai usoara mancare din lume, simpla, de vara.

Dimineata, fusesem plesnita de ideea geniala sa fac un Ratatouille ca la carte, cu felii de vinete&dovlecei de dimensiuni perfecte si tinut la cuptor cat trebuie.

Doar ca seara, cand mi-am dat seama ca mai am la dispozitie o ora jumate sa gatesc, cu nimic in frigider, am abandonat visele de glorie si am fugit (la propriu) spre Carrefour.

4 bucati piept de pui
1 vanata mica
1 dovlecel mediu
2 ardei grasi
4 rosii
1 ceapa
ulei de masline
sare, piper
1 mana frunze busuioc

Se iau  ingredientele de mai sus.

Si se procedeaza in felul urmator:
vanata si dovlecelul se taie bucati, ardeii se curata de samburi si se taie si ei bucati mari, ceapa se face felii subtiri, rosiile se taie in trei. (3, pentru ca e o cifra magica. Not. Ha ha. Gotcha. Pentru ca asa se coc cel mai bine.)

– se toarna ulei de masline (cat va place, eu pun mult :D) peste si se invart legumele cu mana prin el astfel incat sa fie acoperite. Se sareaza & pipereaza si se amesteca din nou.
– se da si puiul prin ulei, sare, piper si se pune deasupra legumelor.
– se toaca busuiocul si se presara.

Se baga la cuptor, unde teoretic ar trebui sa stea cam juma’ de ora daca aveti cuptor smecher. Dar, cum cuptorul meu o arde aiurea (la propriu) in ultima vreme, dupa vointa proprie, faceti ca mine: dati focul la minim si tineti tava inauntru o ora. Solutii exista :D.

 

PS: Daca nu ascultati ce cover fantastic a facut Beyonce la Glastonbury in timp ce-i tineti puiului de urat, pierdeti din efect :)) Sa nu ziceti ca nu v-am zis, voila!

2
2 Comments
  • ammi
    September 30, 2011

    am facut si eu si mi-a iesit ft bun …am si un martor :))

    • Uana
      September 30, 2011

      Oooo :)) bun asa, ma bucur tare! Sa va fie de bine. pup :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *