Ciocolata de casa

Love supreme. Cea mai buna ciocolata din lume, featuring reteta invatata de la prietena Aida, ciocolatareasa fara pereche. Usoara si gata in 15 minute.

200 g zahar brun
100 ml apa
150 unt
100 g cacao
250 g lapte praf
sucul de la 1/2 lamaie 

 

***

Sunt putine senzatii care se compara cu placerea de a manca ciocolata, cu satisfactia incredibila cu care fiecare bucatica se topeste in gura. Ciocolata e sexy si delicioasa. Daca s-ar putea, as manca ciocolata in timp ce dorm, sa ma asigur ca visez frumos. Cand ma voi marita, la nunta mea o sa fie munti de ciocolata pe fiecare masa, iar rochia mea o sa fie din ciocolata. Atata doar ca n-o sa ma marit niciodata.

Iar reteta Aidei e atat de buna incat, daca Amy Winehouse ar fi aflat de ea, o dadea naibii de heroina si trecea pe endorfine.

Bun.
Se da prin sita cacaua si se pune deoparte. Se pun apa si zaharul la fiert, amestecand continuu. Cand s-a topit zaharul, se adauga in ploaie cacaua. Se da in clocot si se adauga untul si sucul de lamaie. Se amesteca pana se topeste untul, apoi se adauga laptele praf, in ploaie, treptat, amestecand bineinteles. (Faceti si ceva muschi la bratul drept cu ocazia asta.)

Se varsa intr-o tava unsa cu unt si se niveleaza cu o lingura de metal umezita.

O bagati la frigider o noapte, sau cat rezistati :D.

Si, cum spunea Penelope in Woman On Top, “i think it tastes even better if you share it with someone you love.” 

2
8 Comments
  • eu
    July 29, 2011

    tu nu erai gay?care nunta? nu in ro, cel putin.

    • Uana
      July 29, 2011

      Eram? Pfff, cum trece timpul…
      Da’ ciocolata nu-ti place?

      • Luana
        October 6, 2011

        Hei! arata super blogul 🙂 Quick question: 100 gr apa? Nu e prea putin?
        100 ml you mean?
        Merci! Pare super easy! Cred ca o sa try it out 😀

        • Uana
          October 6, 2011

          MERSI 😀
          Din cate tin minte cu fizica mea aproximativa, la apa 100 gr = 100 ml. Dar modific, ca oricum nu masoara nimeni apa in grame :)))) 10x again!
          PS: Daca faci, sa-mi zici cum ti-a iesit :*

  • eu
    July 29, 2011

    bla, nu-i asa interesanta de una singura….(better then chocolate e sugestiv pt ideea mea, tipe gay si ciucalata lol)

  • Claudiu
    January 26, 2013

    Am pus 100g de cacao si s-a facut ‘piatra’ toata compozitia. Am incercat s-o dreg cu untul dar nu prea am reusit.
    Cred ca merge cu maxim 50g de cacao la 100ml apa+ 200g zahar … Nu stiu unde mai incapeau si 250g de lapte praf.

    • Uana
      January 28, 2013

      Claudiu, sincer imi pare rau ca nu ti-a iesit, la mine functioneaza de fiecare data. Intr-adevar, la un punct devine destul de greu de amestecat, fiindca se incheaga compozitia foarte bine si se intareste, insa nu-mi dau seama la tine de ce s-a facut chiar “piatra”. Ce reteta de ciocolata foloseai de obicei?

  • S
    February 22, 2014

    Buna seara,

    Din experienta proprie: puteti incerca sa adaugati retetei inca 50g unt si 100g cacao, in plus eliminati laptele praf si lamaia. Untul – musai cel de 80%. In ceea ce priveste procedeul, puteti incerca sa zdrobiti putin untul impreuna cu pudra de cacao, tunand ulterior siropul extrem de fierbinte peste amestec. Omogenizarea se va face foarte usor, resultand un soi de coca tare. Se intinde bine pe hartie de copt, prin presare. Rezultatul va fi o ciocolata cremoasa, fina, dar ferma. Optiuni: cu nuci si zahar caramelizat, sau, favorita mea, cu dulceata de visine si esenta de migdale; sau cu orice altceva.

    Cele bune,
    S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *