
300 g paste
200 g parmezan ras
75 g mozzarella
200 g smantana pentru gatit
1 dovlecel mic
1 capatana usturoi
frunze de leustean
sare
Desi aveam in plan sa fac doar doua portii (pentru ca atatea guri erau de hranit :D), au iesit 4-5, numai bune de pus la pachet a doua zi.
***
Dupa excursia de acum o saptamana efectuata la ferma de scoici, viata mea nu mai e la fel. Adica. Daca as putea, mi-as pune scoici in sandvis, cafea, le-as baga in bere, ba sincer as breveta si tigari speciale cu aroma de scoici.
Dar pana voi stapani aceasta tehnica, ma limitez la retete mai profane. Adica paste cu scoici, dovlecei si branza la cuptor. 😀
Se iau frumos 1 kg de midii .
Se lasa 10 minute in apa, pana li se duce nisipul. Se scurg si se verifica sa nu fie vreuna deschisa – daca e deschisa, e raposata. Se curata foarte bine. Se fierb vreo 10 minute pana se restrang si arata cam asa.
Intre timp, se fierb pastele cu sare, dupa gust (i don’t do aldente, de exemplu), se clatesc cu apa rece si se lasa deoparte.
Se toaca usturoiul si se scot midiile din cochilie. Se curata dovlecelul si se taie bucati. Se incinge untul in wok, unde se tranteste dovlecelul, se caleste 2 minute, apoi se adauga usturoiul si scoicile si se mai lasa 1 minut.
Se adauga pastele, se amesteca un minut, dupa care se toarna smantana lichida (eventual putin batuta in prealabil) . Se sareaza, dupa gust, se mai lasa cateva minute amestecand si se ia de pe foc. Imediat se pun trei sferturi din parmezan deasupra si se amesteca pana s-a topit / omogenizat.
Se incinge cuptorul. Meanwhile, se pune toata compozitia intr-o tava, se presara deasupra restul de parmezan si mozzarella rasa.
Se lasa la cuptor 5-10 minute, pana s-au topit branzele.
Se presara cu leustean tocat si se mananca pana simti ca scoicile fac party in stomac.
PS: Midiile merg maxim cu piesa asta (nu strambati din nas la 50 Cent, e minunata, va zic :))
0
March 27, 2014
arata bine, eu mereu le-am facut separat, niciodata impreuna, insa nu cred ca ar iesi rau 😛
in schimb am facut asa ceva http://iluminisme.wordpress.com/2013/05/29/papa-bun-si-simplu/
si de atunci nu ma mai pot satura 🙂
Pofta buna