Cele mai bune scrambled eggs

By Tuesday, July 12, 2011 2 , , , 6

 

Gordon Ramsay le spune “Perfect Scrambled Eggs”, pe romaneste ar fi “cea mai splendida papara din lume.”

3 oua
1 lingura unt
sare
piper
1 lingura creme fraiche
cimbru proaspat (frunzulite)

***

Scrambled eggs-urile sunt mama si tatal mic dejunurilor rapide. Iar de cand am incercat reteta lui G., diminetile mele sunt mai frumoase ca niciodata, fiindca astea au o textura pe care n-am mai intalnit-o: sunt extrem de pufoase si cremoase in acelasi timp, sunt moi, perfecte, si se topesc in gura.

Urmariti-ma cu atentie pentru ca tehnica e cheia reusitei.
Se sparg ouale in cea mai buna craticioara/tigaie din dotare si se pune untul peste ele.

Nu amestecati si nu sarati acum , pentru ca ies apoase. Puneti pe aragaz la foc mic si abia atunci incepeti sa amestecati continuu, luand din cand in cand vasul de pe foc, cand incepe sa se inchege, on and off (dar amestecand in timpul asta).

Cand sunt aproape de consistenta moale si pufoasa pe care o vreti (aproximativ 2 min) luati-le de pe foc si adaugati sarea, piperul si lingura de creme fraiche*, amestecand bine pana se topeste.

*Este o creme fraiche buna la Mega Image, dar uneori viata e prea complicata pentru figuri, asa ca bagati cu incredere 25 g crema branza Philadelphia sau 1 lingura smantana 😀 Ce naiba…

La final, se presara cu cimbru si se serveste cu felii de bacon prajit, ca sa stim o treaba :))

Si, in timp ce mancati, ascultati ce zice fata asta fantastica in primele 3 minute.

6
2 Comments
  • florescu elena
    July 14, 2011

    pisi, dupa primele 3 minute ti se cam ia de mancare 🙁 desi trist dar adevarat… dar se mai redreseaza pe la minutul 6 🙂 e nice 🙂

    • Uana
      July 14, 2011

      Daaa :(? La mine a avut alt efect, mi s-a facut si mai foame :))))

Leave a Reply to florescu elena Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *