Briose cu crema de branza si visine

By Sunday, July 10, 2011 0 , , 0

Sau cand viata iti da visine, fa briose. Sau 12 bucati de cream cheese & sour cherry muffins, din ingredientele de mai jos.

100 g crema de branza simpla
250 zahar brun
200 g visine
200 g faina
2 lingurite praf de copt
2 oua
75 ml ulei
1 lingura extract de vanilie
optional: 200 ml smantana pentru frisca

Imi place la nebunie sa dau drumul la cuptor cand sunt 35 de grade afara. Fiindca in bucatarie  chicineta se face atat de cald, incat atunci cand ma duc in alta camera mi se pare ca e super racoare si ma bucur de fiecare data.

Revenind la briose. In prima faza, se scot samburii din visine, care se lasa la scurs foarte bine. 

Se freaca 25 g zahar cu crema de branza si se baga la frigider. Visinele se incalzesc putin cu alte 25 g zahar, intr-o cratita, si se pun deoparte.

Se cerne faina si se amesteca cu zaharul ramas si praful de copt; se adauga ouale, uleiul, vanilia si visinele indulcite.

Se pune un varf de sare si se amesteca. Se pun forme de hartie in tava de 12 briose si se umplu cam 2/3 cu compozitia de mai sus. Crema de branza se scoate din frigider si se pune cate o lingurita in mijlocul fiecarei briose.

Se baga in cuptorul incalzit, la foc mic, ~20 minute, fara sa se deschida usa in primul sfert de ora, d’uuuh!

Se lasa la racit.

Optional: intre timp, se poate face un fel de glazura din 200 g de smantana dulce, batuta si incalzita cu putin zahar. Care ar trebui lasata la racit cam o ora, sa se intareasca. Ceea ce eu n-am mai facut, fiindca prin vecini, lumea gatise niste ciorba de fasole si Tuborg si plesneam de nerabdare sa alerg cu tava prin cartier spre festin 😀

Asa ca pseudo-cupcakes-urile au aratat in felul urmator:

*Sexy, nu? Reteta se face in timp ce se asculta piesa asta.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *