Pastrav la gratar cu usturoi

By Saturday, June 25, 2011 1 , , , 3

Acest post se datoreaza unei revelatii matinale, constand in legatura stransa intre gatit si feshan.

Deci priveam de dimineata cum imi creste busuiocul si ma intrebam daca o sa se opreasca vreodata, cand brusc am fost lovita de urmatorul gand: cand e vorba de mancare, lucrurile stau ca la haine!

Se zice ca, la absolut orice tinuta, diferenta e data de accesorii. Exact la fel, un peste este un simplu peste, bun si singurel, dar devine fantastic cand incepi sa indesi diverse in el. In functie de gusturi si de ce ai prin casa, fix ca la cercei, mnu? 😀

 

1 pastrav
una-doua maini busuioc proaspat
una-doua maini cimbru proaspat
1 capatana usturoi
2 linguri ulei de masline 
sare 

***

Pentru a demonstra rationamentul, se insfaca din Piata Crangasi un pastrav de 500 g cu o privire trista (16 lei). Eviscerat, normal, fiindca o doamna nu se injoseste la matze. Se spala bine, interior si exterior.

Se iau busuiocul proaspat, cimbrul si capatana de usturoi.

Se aleg  frunzele de cimbru de pe tulpini, doar ele o sa intre in fishy. Se toaca busuiocul & usturoiul, se trantesc peste frunzele de cimbru si se amesteca toate cu doua linguri de ulei de masline. Tot amestecul se indeasa in peste.

Se infasoara intr-o folie de aluminiu si se parcheaza in frigider o ora sau doua (daca intre timp nu s-a lasat cu fomitza grav).

Dupa ce se scoate din frigider, se sareaza bine si se pune pe gratarul incins si uns cu ulei. Se tine gen 10 minute pe fiecare parte.

Se mananca fara sa se priveasca in ochi, in timp ce se asculta piesa asta.

3
1 Comment
  • dra
    June 28, 2011

    “fiindca o doamna… ”
    Ce pacat, credeam ca mai sunt sanse…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *